Waldenbuch | Germany

x

Architecture Klaus Von Bock

Klaus Von Bock, Designer

The brief for the architect was to create a house in which people might live in unison with nature, in which they feel part of the universe, day and night, in summer and in winter. The south and west facing facades have glass windows from floor to ceiling, creating a feeling of openness and a direct connection to the wind, rain and sunshine. To the north and east, the façade is largely covered with wooden lagging which, over time weathers silvery-grey, allowing the house to blend into part of the adjoining wood. Nestled into the hillside, all of the three floors have a direct connection to the natural slope. The upper floor has the entrance with library, study and large roof terrace, looking south. The single stairs into the main floor lead onto the lower floor with children’s bedrooms and fitness room. The kitchen has been integrated in the two-sided glazed main living room area. It forms the intersection between dining area, canopied outside sitting area and living room in the horizontal aspect and the three floors in the vertical aspect. Thus it is at the same time centre of the house and focal point of family and public life.

Programme1
Programme2

Programme3
Handle

Worktop
Sink
Tap
Electric appliances

CLASSIC-FS I FS 031 vanilla
ESPRIT I LR RALh
RAL Design 360 20 15
AVANCE-FS I FS 031 vanilla
888.413 recessed handle alu colour
777.000 touch opening
Granite 527 nero assoluto
Eisinger Swiss
Franke
Miele | Gaggenau | Bauknecht
SHARE: Facebook Twitter Linkedin Google+